απαντησεις χημειας 2015 πανελληνιες
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις του συνεργάτη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, Λευτέρη Σταύρακα, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα πράσινα παπαγαλάκια στη Θεσσαλονίκη δεν αποτελούν...φαινόμενο της πόλης.
ξυλινο κρεβατι σκυλου
«Δεν είναι (οι παπαγάλοι) μόνο στην Ελλάδα, είναι σε όλη την Ευρώπη. Δεν ήρθαν μόνοι τους, είναι αποτέλεσμα κλασικής ανθρώπινης παρέμβασης», είπε ο κ. Σταύρακας, ανατρέχοντας στη δεκαετία του '80 και τη δημιουργία του πρώτου «πυρήνα» αποικίας των παπαγάλων στην Αθήνα.
Η φυσική εξάπλωση των πράσινων παπαγάλων είναι στην Αφρική και στην Ασία. «Φτάνουν μέχρι και στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Δεν είναι πουλιά αποκλειστικά τροπικά. Έχουν μεγάλες αντοχές στο κρύο. Το μόνο που θέλουν είναι τροφή. Αν έχουν τροφή αντέχουν το κρύο. (Στην Ελλάδα) τρέφονται με καρπούς δέντρων όπως τα κυπαρίσσια ή τα καλλωπιστικά δέντρα (...)», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σταύρακας.
Μην σας «ξεγελά» η γλυκιά τους όψη όμως: Οι παπαγάλοι μπορούν και διεκδικούν τη φωλιά που επιθυμούν. Όπως εξήγησε ο κ. Σταύρακας, «δρυοκολάπτες φωλιάζουν στη Θεσσαλονίκη, τρυπούν τη φωλιά τους σε έναν κορμό δέντρου και αν την ίδια φωλιά την διεκδικήσουν οι παπαγάλοι το πιο πιθανό είναι να την κερδίσουν γιατί λειτουργούν σε ομάδα, οι δρυοκολάπτες δεν σχηματίζουν κοπάδι, είναι απλά το ζευγάρι των πουλιών».
Και για όσους δεν κατάφεραν να δουν τα πράσινα παπαγαλάκια, ο κ. Σταύρακας τόνισε ότι «είναι λίγο μικρότερα (σε μέγεθος) από μία καρακάξα», άρα όποιος επιθυμεί να τα αντικρίσει αρκεί να εξασκήσει την όρασή του και θα τα εντοπίσει.
ξυλινο κρεβατι σκυλου
ανοιξιατικα χρωματα νυχια 2016
https://gvctovlb.blogspot.com/2019/01/blog-post_78.html
Comments
Post a Comment